Ekipa Hoffenheima danas je na gostovanju kod Werdera upisala svoj jedanaesti ligaški poraz, dok je Bičakčićev Braunschweig također bio nemoćan protiv prvaka Bayerna.

Salihović je sa Hoffenheimom gostovao kod Werdera u okviru 31. kola Bundeslige. Već nakon tri minute igre Volland je zatresao protivničku mrežu za vodstvo tima iz Sinsheima od 0:1. 

U 18. minuti domaći su poravnali na 1:1, ali je Hoffenheim bio općenito bolja momčad na terenu. U drugom poluvremenu domaći su "ubacili u veću brzinu", a odbrana Hoffenheima je kapitulirala u 78. minuti meča kada je Garcia pogodio za potpuni rezultatski preokret. Četiri minute prije kraja utakmice dosuđen je penal za Hoffenheim. 

Odgovornost je preuzeo Salihović koji ovoga puta nije uspio postići gol sa bijele tačke. Werder je to kaznio golom Petersena u sudijskoj nadoknadi za konačnih 3:1.

Sejad Salihović je igrao svih 90 minuta, te je kao kapiten predvodio svoj tim.

BIčakčićev Braunschweig je na svom terenu poražen od Bayerna rezultatom 0:2. Ermin BIčakčić nije igrao zbog suspenzije od žutih kartona. Mujdžin Freiburg je na svom terenu napravio odličnu stvar u borbi za opstanak. Oni su sa 4:2 trijumfovali protiv B. Moechengladbach čime su učvrstili svoje mjesto u Bundesligi.

(Reprezentacija.ba)