Sead Kolašinac danas je na zvaničnoj Facebook stranici Schalkea 04 odgovarao na pitanja navijača.

Bilo je zanimljivih i raznovrsnih pitanja, ali i odgovora, kako iz profesionalnog tako i iz privatnog života našeg reprezentativca.

Tako je Sead Kolašinac potvrdio da se srcem odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu iako je prošao sve mlade selekcije Njemačke. Popularni "Seo" otkriva kako će mu igranje sa Bosnom i Hercegovinom na Svjetskom prvenstvu biti ostvarenje dječačkog sna, ali i da očekuje da njegovi saigrači i on naprave uspjeh i plasiraju se u drugu fazu takmičenja u Brazilu.

Kako kaže, najviše sluša njemački rap i bosansku muziku, a po pitanju najdražeg jela nema dileme – najviše voli sve ono što mu mama spremi. Voli da igra PlayStation 4, nema Skype, a najdraža tv. serija mu je Prison Break. Kada je riječ o virtualnim igricama, kroz smijeh kaže da sebe gleda kao najsporijeg igrača na terenu i da ga to nervira.

U Schalkeu mu je najbolji prijatelj Julian Draxler, a najdraža utakmica u klupskom dresu mu je protiv Galatasaraya u Ligi Šampiona. Otkriva kako bi mu prelazak u redove ljutih rivala iz Borussije iz Dortmunda predstavljao više od tabua. Nadimak "Sead rušilac" mu je poznat, ali kako kaže, to mu ne stoji, jer nije agresivan igrač, samo daje svoj zadnji atom snage i energije na terenu.

Na konstataciju jednog navijača da ga smatra najboljim našim reprezentativcem, Kolašinac kratko odgovara sa "Hvala!", te poručuje za Bosnu i Hercegovinu ću idalje igrati srcem. 

(Reprezentacija.ba)