Nakon završene grupne faze UEFA Omladinske Lige šampiona juniori Željezničara saznali su osam mogućih protivnika a to su ekipe koje su završile na drugom mjestu u grupnoj fazi, javlja Fena.

Potencijalni rivali “plavim” juniorima su Real Madrid, Manchester United, PSG, Atletico Madrid, Sporting, Spartak, Feyenoord i Monaco, a žrijeb za narednu rundu Lige šampiona na rasporedu je 11. decembra u 14 sati u Nyonu.

Trener omladinaca Željezničara Omer Joldić istakao je da su svi mogući oponenti veliki timovi ali da ne postoji strah da se njegovi igrači bilo kome suprotstave.

“Radi se o velikim fudbalskim klubovima. Ako bih mogao da biram, da me niko pogrešno ne shvati, PSG i Real Madrid su najzvučnija imena uz Manchester United. Njih bi volio da izvučemo. Međutim, koga god da dobijemo mi ćemo na teren izaći hrabro i s gardom. Dat ćemo maksimum kao i u ove prethodne četiri utakmice koje smo odigrali”, kazao je Joldić za Fenu.

Budući da se utakmica igra u februaru, Joldić očekuje težak teren koji, kako kaže, ni njegovim igračima neće donijet mnogo prednosti.

“Koliko nam bude teren dozvoljavao nastojat ćemo da pružimo tehnički dopadljivu utakmicu. Igra se jedna utakmica. Imat ćemo svoje predstavnike u Nyonu koji će prisustvovati izvlačenju. Međutim, moram ponoviti da su ovi naši dječaci uradili fenomenalan posao samim tim što će dovesti na Grbavicu jednu od ovih ekipa. Oni su tu najzaslužniji i pokazali su da imaju kvalitet”, govori trener Željezničara.

Smatra da to što se igra jedna utakmica je prednost, budući da njegov tim igra na domaćem terenu.

Igrači su, dodaje, bili uzbuđeni kada su vidjeli ko su potencijalni protivnici.

“Radi se o klubovima koje mi gledamo na malim ekranima. Imamo dovoljno vremena za skautiramo oponente, njihovi mečevi su puno više zastupljeni na internetu od naših, tako da ćemo napraviti kvalitetnu analizu”, pojašnjava Joldić.

Tim je trenutno na odmoru a s pripremama će početi 18. decembra u Sarajevu. Jedan dio priprema će obaviti u Dalmaciji, gdje će boraviti desetak dana, vjerovatno u Makarskoj, pokušat odigrati dvije-tri kvalitetne utakmice kako bi bili što spremniji.

“Nadam se da će se dječaci pokazati u pravom svjetlu i da su na najvišem nivou i da ćemo proći što da ne među najboljih 16 ekipa Evrope”, zaključio je.

Utakmice nokaut faze se igraju 6. ili 7. februara.

(BiH.ba)