Na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla, zbog zdravstvenih problema gastroenterološke prirode prije šest dana operisan je Sakib Malkočević, uspješni selektor kadetske reprezentacije BiH, prenosi Fena.

Malkočevićev postoperativni tretman je zadovoljavajući, normalno jede i kreće se, vratio mu se optimizam, što nam je i sam potvrdio prilikom današnje posjete.

Porodici Malkočević proteklih dana stizale su brojne poruke u kojima prijatelji, čelnici NS BiH i saradnici iz U-17 reprezentacije i Slobode, te mnogi drugi, upućuju želje popularnom treneru za što brži oporavak.

Malkočevića su danas na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla posjetili supružnici Asima i Ivica Osim, uputivši mu podršku i želje za što bržim oporavkom i povratkom na reprezentativne obaveze.

“Osim je zaista legenda i veliki čovjek. Iznenadio sam se kada su došli, jer i sam ima zdravstvenih problema. Zadržali su se pola sata, pričali smo, šalili se, a od Ivice se uvijek ima šta čuti i naučiti”, kazao nam je Malkočević.

Inače, komplikovanu operaciju izveo je hirurg prof. dr. Šefik Hasukić sa saradnicima iz UKC Tuzla.

“Ako sve bude kao što se svi nadamo, u utorak bih mogao napustiti bolnicu i liječenje nastaviti kod kuće”, izjavio je Malkočević za Fenu.

(BiH.ba)