Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bi do kvalifikacione utakmice protiv Izraela mogla biti pojačana u veznom redu sa Marijom Vrančićem koji trenutno nastupa za bundesligašku momčad Paderborna.

Vrančić je dobio bh. pasoš i još se samo čeka zeleno svijetlo od FIFA-e kako bi mogao biti na raspolaganju selektoru Mehmedu Baždareviću.

– Stekao sam bh. pasoš, pa sada očekujem znak iz sjedišta FIFA-e. Koliko sam upoznat, to bi uskoro moglo uslijediti. Vjerujem da će biti prije utakmice protiv Izraela u junu. U slučaju da ne bude do tada, razmišljam da dođem u Zenicu i budem uz reprezentaciju. – poručuje Vrančić u razgovoru za “Klix.ba” koji je zatim prokomentarisao nastupe naših Zmajeva protiv Austrije i Andore.

– Bilo je dobro. Posebno je važan trijumf nad Andorom kojim smo se vratili u život. Uvjeren sam da do kraja kvalifikacija možemo izboriti nastup u Francuskoj. – mišljenja je veznjak Paderborna.

Prije nekoliko dana dobio je pohvale od trenera Borussije Dormund Jurgena Kloppa koji je kazao kako je Vrančić bio najveći talenat Mainza kada je on vodio tu ekipu.

– Jurgen Klopp je jedan od najboljih svjetskih stručnjaka i njegove pohvale uvijek prijaju. Bez lažne skromnosti, i sam smatram da sam u vrijeme kada je Klopp bio trener Mainza bio najveći talenat u tom klubu. Kao 16-godišnjak potpisao sam ugovor, a standardan sam bio i u mladoj reprezentaciji Njemačke za koju su u to vrijeme osim mene igrali Toni Kroos, Thomas Muller, Omer Toprak i Lars Bender. – kazao je Vrančić dodavši da se raduje predstojećoj utakmici protiv Borussije Dortmund na Westfalen stadionu:

– Poznajem većinu igrača Dortmunda jer sam kao igrač drugog tima ovog kluba često trenirao sa prvotimcima. Borussija je veliki favorit, a za nas bi veliki uspjeh bio i neriješen rezultat.

Njegov Paderborn se bori za opstanak u društvu najboljih Njemačke i Vrančić je mišljenja da će ključni meč biti onaj protiv Stuttgarta, no i prije toga se mora osvojiti poneki bod.

(Reprezentacija.ba)