Višća, Bajić i Milošević pred transferom

Edin Višća (27) trenutno je jedan od najtražnijih igrača u Turskoj.

U protekle tri godine nije propustio nijednu utakmicu za svoj Istanbul, a u ovoj sezoni nošen njegovim golovima i asistencijama klub je osvojio rekordno drugo mjesto turske Superlige i igrao finale Kupa Turske. U spomenute tri sezone, Edin je postigao 35 ligaških golova i 18 puta asistirao.

Višću u svojim redovima želi Trabzonspor koji je Istanbulu ponudio različite kombinacije prodaje ili zamjene igrača, a samom Edinu veliku platu od 1.7 mil. eura godišnje. Turski mediji pišu kako Višću želi dovesti i Galatasaray koji je ponudio četiri miliona eura, ali je navodno Istanbul zatražio tri miliona više.

Ponuda ima i iz inostranstva, ali se Višća ne buni da karijeru nastavi u turskoj ligi.

Višća je u Istanbul stigao iz Željezničara 2011. godine za 300.00 eura, a svakim njegovim transferom značajan novac zaradiće i Željo.

Bajić slavi osvajanje Kupa

Na Grbavici pomno prate i mogući transfer Riada Bajića (23). Bajić u sezoni iza sebe ima 17 golova i četvrti je strijelac Turske. Ranije se spominjao uz mnoge klubove, a najdalje u navodnim pregovorima otišao je Fenerbahce.

Trener Bajićevog Konyaspora  Aykut Kocaman prošle sedmice preuzeo je Fenerbahce pa je ovaj transfer postao još izglednijim.

Kocaman je najavio i dovođenje iz Konyaspora našeg internacionalca Denija Miloševića. Kako je ovaj trener bivši napadač i legenda Fenerbahcea pretpostavlja se da će imati veliki utjecaj na poslove transfera.

Kako je i naš treći fudbaler Amir Hadžiahmetović jedan od najboljih mladih igrača turske Superlige sigurno je kako i njega Konyaspor neće moći dugo zadržati.

(Reprezentacija.ba)