Džeko najefikasniji sa 39 pogodaka

Još su dva dana ostala do kvalifikacionog duela BiH i Grčke u Zenici, a selektori oba tima imaju puno problema sa sastavljanjem početnih 11.

Povrede i suspenzije (Grčkoj fale četiri igrača suspenzije, našoj selekciji tri igrača zbog povreda i jedan zbog suspenzije) zadale su glavobolju Baždareviću i Skibbeu, ali selektor naše reprezentacije može biti prezadovoljan formom napadača, koji su se našli na spisku za duel sa Grčkom.

Džeko, Hodžić, Bajić, Ibišević i Kodro konkurišu za susret u Zenici, a ovih pet napadača je kombinovano postiglo čak 103 gola za svoje timove u nedavno završenoj sezoni.

Naravno, najefikasniji je kapiten Edin Džeko sa 39 golova u svim takmičenjima za Romu (prvi strijelac Serije A i prvi strijelac Europa lige), dok je Armin Hodžić postigao 21 pogodak u dresu zagrebačkog Dinama.

Riad Bajić ima sezonu iz snova u turskom Konyasporu i 20 puta se upisao u strijelce.

Prvotimac berlinske Herthe Vedad Ibišević je 16 puta tresao mreže protivnika , a Kenan Kodro je za Osasunu pogodio sedam puta ove sezone.

Baždarević će tako biti na slatkim mukama oko izbora ofanzivaca pred ovaj važan meč, s obzirom da su svi nabrojani fudbaleri zdravi, motivisani i spremni da odgovore zahtjevima našeg stručnog štaba.

(Reprezentacija.ba)