Cimirot govorio o reprezentaciji Grčke

Uoči današnjeg treninga, medijima u Zenici obratio se igrač PAOK-a Gojko Cimirot (24), koji ističe kako su svi igrači spremni da nadoknade izostanke.

“Među igračima, stručnim štabom i svim osobljem vlada fantastična atmosfera. Što se tiče povreda, znate da je to uvijek loša stvar. Mislim da je to veliki hendikep za nas, ali ima dovoljno igrača i mislim da su svi spremni da nadoknade njihov izostanak”.

Kaže da nas Grci dosta hvale i da smatraju kako neće biti lako.

“Govore da će ih čekati veoma teška utakmica, jer znaju o kakvom se kvalitetu protivnika radi. Ne znam da su govorili o nedostacima. Uvijek nas hvale, kažu da smo kvalitetan protivnik i da neće biti nimalo lako”.

Cimirot misli kako Grčka ima veoma kvalitetne igrače, naročito u veznom redu.

“Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji što govori i to da su posljednju utakmicu protiv Belgije na gostovanju odigrali neriješeno. Imaju kvalitetne pojedince. Mislim da su u veznom redu veoma kvalitetni i da imaju dobrog napadača”.

Smatra kako će Grci u Zenici igrati defanzivno.

“Pitanje je koliko im mi dozvolimo i kako ćemo mi da igramo. Mislim da se će se ipak povući, da će igrati defanzivno, jer im nedostaje četiri-pet kvalitetnih igrača”, dodaje Cimirot, koji je spreman iskoristiti šansu, ukoliko mu je selektor ukaže.

(Reprezentacija.ba)