Tri mlada Bosanca osvojili Kup Turske

Konyaspor za koji igraju naši reprezentativci Riad Bajić (23), Deni Milošević (22) i Amir Hadžiahmetović (20) sinoć je osvojio Kup Turske protiv Istanbula BB nakon uspješnijeg izvođenja penala.

Cijela utakmica i prateće ceremonije trajale su više od tri sata. Tokom utakmice policija je premještala navijače sa tribine na tribinu stadiona u Eskisehiru, poslije penala više hiljada navijača utrčalo je na teren proslaviti titulu, a onda se još više od pola sata čekalo na samu ceremoniju dodjele pehara.

Pehar kupa nacije od skoro 80 miliona ljudi se podigao uz zastavu Bosne i Hercegovine za što su zaslužni bh. reprezentativci Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević koji su za svoj Konyaspor sinoć uspješno igrali, baš kao i cijele sezone. Ne smije se zaboraviti pomoćnog trenera Konye Fahrudina Omerovića rođenog Dobojliju.

Konyaspor se vozom nakon utakmice zaputio u Konyu gdje su ih u kasne sate dočekali najvatreniji navijači koji slave svoj prvi pehar u elitnom rangu turskog fudbala. Turci obožavaju fudbal pa će Konyaspor pehar predstaviti i na zvaničnoj ceremoniji uz prisustvo lokalnog političkog i društvenog vrha.

Svijetla budućnost bh. fudbala i uspješna priča Konyaspora uistinu su naljepši mogući epilog tekuće sezone.

Turska slavi i Istanbul BB našeg Edina Višće koji je u posljednjih par godina od jednog malog kluba postao važan faktor turskog fudbala i koji sezonu završava kao drugi na tabeli.

Riade, Amire, Deni i Edine hvala za lijepo predstavljanje vaše i naše Bosne i Hercegovine!

(Reprezentacija.ba)