Večeras finale turskog kupa

U srijedu navečer se sa početkom u 20,30 sati (direktan TV prijenos na SportKlubu) u Eskisehiru igra 55. finale Kup Turske u kojem se sastaju Istanbul Basaksehir i Konyaspor. 

Istanbul je do finala stigao izbacivši favorizirani Fenerbahče u polufinalu, a Konya je u borbi za finale bila bolja od Kasimpaše. Biće ovo prvo finale u historiji oba kluba.

Glavne uzdanice Konyaspora bit će Riad Bajić (23, A reprezentativac BiH), Deni Milošević(22, bivši U21 reprezentativac BiH) i Amir Hadžiahmetović (20, U21 reprezentativac BiH), dok će Istanbul predvoditi Edin Višća (27, A reprezentativac BiH) .

Edin Višća je najbolji igrač Istanbula (kolo prije kraja osigurali su drugo mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona) i ove sezone je odigrao 41 meč (sva takmičenja), postigao 10 golova i ubilježio 13 asistencija.

S druge strane, igra Konye sa Bajićem, Miloševićem i Hadžiahmetovićm ima sasvim drugu dimenziju.

Tri naše mlade nade odlično sarađuju na terenu i za kratko vrijeme postali su ljubimci navijača Konyaspora.

Bajić, Milošević i Hadžiahmetović

Bajić  igra sezonu iz snova (46 utakmica – 20 golova i šest asistencija), Milošević se u debitantskoj sezoni pokazao kao kvalitetno pojačanje (45 utakmica – tri gola i četiri asistencije), dok je Hadžiahmetović puno napredovao u odnosu na prethodnu godinu  (42 utakmice – dva gola i jedna asistencija).

Bajić, Milošević i Hadžiahmetović su kombinovano odigrali čak 133 susreta za Konyu u tekućoj sezoni, što je dovoljan pokazatelj koliko povjerenje u njih ima trener Aykut Kocaman.

(Reprezentacija.ba)