JASMIN BURIĆ: Asmir Begović je nedodirljiv

Burić govorio za poljske medije o eventualnom nastupu za Poljsku Povremeni bh. reprezentativac Jasmin Burić (30) prije nekoliko dana postao je državljanin Poljske. Burić je od 2009. godine na golu poljskog Lecha, a kako se u Poljskoj ne bi vodio kao stranac, dobio je državljanstvo ove zemlje “Poljsko državljanstvo mi znači mnogo. Ne samo u […]


JASMIN BURIĆ: Asmir Begović je nedodirljiv

Burić govorio za poljske medije o eventualnom nastupu za Poljsku

Povremeni bh. reprezentativac Jasmin Burić (30) prije nekoliko dana postao je državljanin Poljske.

Burić je od 2009. godine na golu poljskog Lecha, a kako se u Poljskoj ne bi vodio kao stranac, dobio je državljanstvo ove zemlje

“Poljsko državljanstvo mi znači mnogo. Ne samo u poslovnom, već i u privatnom životu. Moja porodica i ja sada imamo više mogućnosti da ovdje planiramo svoj život”, rekao je Burić za poljske medije i dodao:

“Prethodno je moj zahtjev za poljsko državljanstvo bio odbijen, a da je opet došlo do toga, našao bih se u problemu, jer bih morao čekati još pet godina. Ipak, sve se dobro završilo i sada na sve gledam pozitivno.

Jasmin je za A reprezentaciju BiH branio u dvije utakmice, a poljski novinari su ga upitali da li bi u budućnosti nastupao za Poljsku.

“O tome nisam nikada razmišljao. Poziv u reprezentaciju BiH ne dolazi, ako ne branim redovno u Lechu. U mojoj zemlji na golmanskoj poziciji je nedodirljiv Asmir Begović”, istakao je Burić.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

5 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Biscan
05.04.2017. 12:12

To jes nema sta traziti protiv Begovica.

dzo
05.04.2017. 14:14

Ma ja ba sta ce nam standardni golmani kad imamo klupasa Begovica,,, mislim steta je dati priliku nekom drugom pa cak i u prijateljskoj!!!!

Mensur
Reply to  dzo
05.04.2017. 15:09

Jeste klupas ali je bolji od burica.

Anonymous
05.04.2017. 17:43

Opaa

Ko pita odpala mu kita
05.04.2017. 20:04

Treba malog hadzikica zvat