Poraz i dva remija bilans je mini pripremnog turnira u Dohi kojeg je rukometna reprezentacija BiH okončala današnjom utakmicom protiv Portugala (22:22), piše “Oslobođenje”.

Selektor Marković je ovaj put igračima iz “drugog reda” dao mnogo više šanse, a kako je kasnije rekao, “neki su je iskoristili, a neki nisu”. Konačno je zaigrao i Nikola Prce, koji je postigao dva pogotka.

Podsjetimo, u prvoj utakmici Portugal je bio bolji (26:22), dok je juče protiv Katara ubilježen remi (22:22).

“Odigrali smo još jednu fantastičnu utakmicu. Posebno raduje da smo uspjeli da pobijedimo 20 minuta isključenja i loše suđenje. Kao i u jučerašnjoj utakmici, i danas smo bili mnogo bolji tim na terenu. Portugal je na kraju izjednačio i, ugrubo gledano, zadovoljan sam prikazanim. Daj Bože da tako igramo i na turniru, jer onda ćemo sigurno imati šanse za drugi krug”, rekao je Marković.

A ono što Zmajeve prvo očekuje kada je Svjetsko prvenstvo u pitanju je utakmica sa Iranom 16. januara. Ispostavilo se da je dobro što se za Katar otišlo ranije, jer i struka sada ima bolji uvid u mogućnosti ekipe..

“Pun pogodak je što smo došli ranije i što smo prihvatili poziv da igramo na ovom turniru. Mnogo nam je značio, posebno sada kada vidimo da smo ga preživjeli bez povreda i što svi živi i zdravi. Rezultat nam nije bio u drugom planu, željeli smo da pobijedimo. Možda smo u prvoj utakmici bili malo umorni, no jučer protiv Katara i danas smo odigrali fantastično i jako sam zadovoljan”, rekao je Marković.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 14. januara do 2. februara. BiH je u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Austrije, Tunisa, Makedonije i Irana, prenosi “Oslobođenje”.

(Reprezentacija.ba)