Naša fudbalska reprezentacija do Svjetskog prvenstva će odigrati tri gostujuće pripremne utakmice. Protiv Egipta 5. marta igramo u Innsbrucku, a zatim pred sami Mundijal Zmajevi će u Sjedinjenim Američkim Državama odmjeriti snage protiv Obale Slonovače i Meksika.

Protiv Obale Slonovače susret je planiran za 31. maj u Kansas Cityu, dok protiv Meksika igramo 5. juna u Chicagu. Utakmice još nisu zvanično potvrđene, no u Fudbalskom savezu naše zemlje očekuju kako će se to desiti u što skorije vrijeme.

Zbog obaveza prema sponzorima, ali i domaćim navijačima, u NFSBIH su željeli organizovati i jednu prijateljsku pripremnu utakmicu koja bi se igrala u Sarajevu, tokom 12-dnevnih priprema naše reprezentacije koje počinju 15. maja okupljanjem na Ilidži.

Ipak, to prema svemu sudeći neće biti moguće, jer je FIFA zabranila zemljama učesnicama Svjetskog prvenstva da nakon završetka fudbalskih prvenstava igraju prijateljske utakmice prije 25. maja 2014. godine.

Neke od reprezentacija prema najavljenim planovima priprema definitivno će prekršiti to pravilo, no prema svemu sudeći ne i Bosna i Hercegovina, pa će Zmajevi tokom priprema odigrati jedan ili dva susreta jedni protiv drugih.

(Reprezentacija.ba)