Navijači Manchester Citya ove sezone imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Njihov tim igra fantastično u svim natjecanjima, a danas su upisali svoju 16. ligašku pobjedu u okviru 22. kola Premiershipa. Naš reprezentativac Edin Džeko postigao je jubilarni 100. gol Citya ove sezone.

Danas su na svom Etihad stadionu dočekali velški Cardiff gdje su sa pravom slovili kao veliki favoriti. Ulogu favorita su bez većih problema i opravdali i na kraju slavili rezultatom 4:2.

Sve počelo golom našeg "Dijamanta", Edina Džeke u 14. minuti kada je City poveo sa 1:0. U 29. minuti gosti priređuju iznenađenje za domaće navijače i poravnavaju rezultat na 1:1. Ipak, u nastavku susreta ekipa koju sa klupe predvodi Manuel Pellegrini postiže još tri gola čime ovjeruje pobjedu. Preostala tri gola za Manchester City postigli su Navas,  Toure i Aguero.

Pred sami kraj susreta F. Campbell je postavio konačnih 4:2.

Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta u ovom meču i ponovo bio sjajan. Prije par dana smo posebno istakli njegovu odličnu formu, koja se eto nastavila i danas.

Manchester City i dalje vodi utrku za prvaka Engleske. Trenutno su 2. na tabeli sa 50 osvojenih bodova, bod manje od prvoplasiranog Arsenala. 


Edin Dzeko goal (1-0) Manchester City Vs… by niv131

(Reprezentacija.ba)