Safet Sušić za meč protiv Izraela pozvao je 21 igrača. Sa spiska su u odnosu na ranije utakmice otpali povrijeđeni Salihović, Kvesić i Ibišević, a vraćaju se Bičakčić i Spahić.

– Najavio sam da neće biti iznenađenja, novih imena, jer takvih u ovom trenutku u mojoj percepciji i u mom pristupu selektiranja igrača jednostavno nema. – govori Safet Sušić za “Sportske Novosti”.

– Kako za Vedada Ibiševića nemamo ni slično rješenje, u Izraelu ćemo igrati nešto drugačije i donekle odstupiti od koncepcije sa dva napadača, sa isturenim Džekom i Ibiševićem, no vjerujem da se to na našoj igri neće u većoj mjeri osjetiti. Imamo dosta veznih igrača sa ofanzivnim zadacima i navikama poput Višće i Hajrovića. Povratkom Spahića i Lulić će biti slobodniji ići naprijed. – smatra Pape.

Posljednji sa spiska “otpao” je lijevi bek Željezničara Josip Kvesić.

Povratkom Spahića Lulić će slobodnije ići naprijed

– Kako u sarajevskom derbiju nije igrao Željin Kvesić, otpao je sa popisa. Nije bilo potrebe da širim popis, budući da se igra samo jedna utakmica. Vraćaju nam se Spahić i Bičakčić. Njihova pozivnica nije bila sporna, jer je u pitanju bio tek zdravstveni bilten. Spahić je već bio došao na okupljanje pred dvije prethodne utakmice, ali vratio se kući zbog ozljede. U to vrijeme i Bičakčić je bio prikovan za krevet. Kad su zdravi oni su sigurno u kadru reprezentacije. Sa Spahićem sam razgovarao, obećao je da će doći i tu nema dvojbi, ako bude zdrav i fit njegov povratak biće veliko pojačanje za našu odbranu u Haifi.

Kvaliteta je na našoj strani, ali to moramo dokazati na terenu

Pape je dobro prostudirao utakmie Izraela protiv Kipra i Andore.

– Dobro smo prostudirali njihove posljednje mečeve protiv Kipra i Andore. Objektivno, mi smo kvalitetnija selekcija, ali njihovi aduti su domaći teren i puno gledalište. Dočekuju nas puni samopouzdanja, uspješno su startali u kvalifikacijama, a mislim da je njima najvažnije da ne izgube protiv nas. Vjerujem da bi bili zadovoljni i podjelom plijena. Kvaliteta je na našoj strani, ali to moramo potvrditi na travnjaku. Pobjedom bi napravili veliki posao, ali i neriješeno ne bi bila katastrofa. – zaključuje razgovor za “Sportske Novosti” legendarni Pape.

(Reprezentacija.ba)