Članovi delegacije NS/FS BIH koji su proteklih dana boravili u Brazilu, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba Elmir Pilav, danas su se vratili u u Sarajevo.

Iako smo jučer kao moguću opciju trening kampa naše fudbalske reprezentacije za vrijeme Mundijala objavili destinaciju Porto Seguro, čelnici Saveza su na kraju uz brojne konsultacije ipak odlučili za hotelski kompleks "Resort Casa Grande" koji je udaljen 100km od Sao Paola i smješten je na obali Atlanskog okeana.

Resort „Casa Grande“ raspolaže svim potrebnim modernim sadržajima za smještaj i boravak igrača, stručnog štaba i delegacije NS/FS BIH. Stadion na kojem će „zmajevi“ trenirati je udaljen pet kilometara od hotela i biće potpuno rekonstruisan i spreman do početka priprema za Svjetsko prvenstvo. 

U skladu sa FIFA pravilima, reprezentacija će putovati na svaku utakmicu iz prijavljenog trening kampa, dan ili dva prije termina utakmice i vraćati se po zavrsetku svakog meča. Putovanja će biti organizovana čarter letovima.

Reprezentacija je obavezna doputovati u Trening kamp najmanje pet dana prije odigravanja prve utakmice (Rio de Janeiro: Argentina – BiH, 15. 06. 2014.). Detaljan program priprema za Svjetsko prvenstvo biće naknadno definisan.

(Reprezentacija.ba)