Šesnaestogodišnji Sandro Nikić, u petak 13. decembra, otputovat će na operaciju u srbijansku Ćupriju. Riječ je o dječaku koji boluje od cerebralne paralize, a za prvu operaciju u nizu bilo je neophodno sakupiti 3.500 eura, piše Klix.ba.

"Zahvaljujući kapitenu košarkaške reprezentacije BiH Mirzi Teletoviću i dobrim ljudima mi se pripremamo za odlazak na operaciju. Teletović je iz Amerike poslao veći dio potrebnih novčanih sredstava, dok su dobri ljudi na različite načine donirali novac za Sandrovu operaciju. Hvala im od srca, jer ako operacija proizvede željene efekte Sandro će moći lakše jesti“, kazao je Sandrov otac Tomo Nikić.

Sandro je stopostotni invalid, ima jak oblik spazama, a poslije prve operacije on bi i narednih godina trebao ići na nove zahvate kako bi u konačnici, uz pomoć roditelja, mogao ustati iz kolica i stati na svoje noge.

"Ruski ljekari koriste savremene medicinske metode i od roditelja koji su svoju djecu vodili na operacije saznali smo kako imaju veliki postotak uspješnosti. Mi nismo bili u mogućnosti da prikupimo novčana sredstva, jer sam ja u penziji, a supruga je nezaposlena. Ipak, zahvaljujući dobrim ljudima, prije svega Mirzi Teletoviću čovjeku velikog srca, Sandro će biti operisan. Hvala im svima od srca", istakao je Tomo Nikić.