Priprema za sutrašnju utakmicu između reprezentacija Velsa i BiH za selektore obe selekcije zadala je mnogo problema kada je u pitanju igrački kadar.

Poznato je da se selektor naše nogometne reprezentacije Safet Sušić suočio sa brojnim problemima u vezi povreda igrača, a glavni problem je defanzivni dio gdje Papetu nedostaju tri standardna igrača.

Sa druge strane slične probleme ima i selektor Velšana, Chris Coleman koji će protiv BiH zaigrati bez ključnih igrača u veznom redu Ramseya i Allena.

Osim pomenute dvojice selektoru Colemanu zbog povrede su iz konkurencije za utakmicu otpali i Huws (Wigan), Collins (West Ham), Dummett (Newcastle), Evans (Wolverhampton), Vaughan (Nottingham), Crofts (Brighton)…

Declan John iz momčadi Cardiffa, te Joe Walsh fudbaler Crawley Towna su naknadno pozvani.

Coleman je velškim novinarima istakao kako ima alternativu za Ramseya i Allena, kao i da protiv BiH mora uzeti bodove.

– Razočaravujća činjenica, ali imamo alternative za njih. Osim Ramseya i Allena u timu također nedostaju Vaughan i Crofts, te se tako moramo fokusirati na igrače koji ranije nisu bili u prvom planu. – kazao je selektor Velšana.

– Reprezentacija Bosne i Hercegovine u Vels stiže kao ranjeni lav nakon domaćeg poraza od Kipra. Oni su vrhunska selekcija i svjesni smo da će učiniti sve da se iskupe za negativan start kvalifikacija, ali mi moramo protiv njih uzeti bod-ove. – izjavio je Coleman.

Utakmica protiv Velsa na rasporedu je sutra sa početkom od 20:45 sati.

(Reprezentacija.ba)