Naša fudbalska reprezentacija sinoć je u 18 sati po lokalnom vremenu na terenima Univerziteta Illionis u Chicagu održala posljednji pravi trening pred sutrašnji meč protiv Meksika. Zmajevi će ujutro trenirati još jednom, ali znatno lakšim intenzitetom.

panasonic_za_tekst

Safet Sušić je Zmajevima priredio jedan od najintenzivnijih treninga do sada, a ponovo se najviše radilo sa loptom.

Gledajući taktičke vježbe, ali i međusobno odmjeravanje snaga, Zmajevi bi protiv Meksika ponovo trebali igrati u formaciji kao u meču protiv Obale Slonovače, uz Senada Lulića na terenu umjesto Edina Višće.

U nekim navratima igrao je Salihović umjesto Kolašinca, a Mujdža umjesto Vranješa, no vrlo je moguće da Pape sutra i neće izvesti naš najbolji sastav kako mnogobrojnim skautima koji će za Argentinu pratiti našu repreznetaciju ne bi otkrio baš sve karte i adute svoje selekcije.

Raduje i da bi Bičakčić sutra mogao zaigrati ukoliko se ukaže prilika, no sa njegovim povratkom na teren se neće žuriti.

Smijeh stotinjak navijača na montažnim tribinama terena na Unvierzitetu Illinois izazvao je zec koji je dotrčao iz obližnje šume pravo na teren, no kako je došao, ubrzo je i pobjegao, te se trening normalno nastavio.

Treba reći kako naši reprezentativci u SAD-u imaju uslove za rad poput najboljih svjetskih reprezentacija. Delegacija Fudbalskog saveza BiH predvođena generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem nakon propusta organizatora po dolasku reprezentacije u Chicagu ekspeditivno je Zmajeve smjestila u jedan od najboljih hotela u Americi, a tereni na kojima treniraju Sušićevi izabranici također su najviše moguće kvalitete, tako da svi naši igrači sigurno uživaju u pripremama.

(Reprezentacija.ba)