Bajić se nada skorom debiju za “A” reprezentaciju naše zemlje

Kada ga je na ljeto 2015. godine Željezničar prodao Konyasporu, Riad Bajić (22) je u redove ovog turskog superligaša stigao s etiketom najboljeg strijelca i u tom trenutku najskupljeg igrača Premijer lige BiH.

Konyaspor je za njegove usluge platio 500.000 eura, a Bajić je u svojoj premijernoj sezoni na 43 odigrane utakmice postigao skromnih devet pogodaka.

Drugi strijelac lige

Ove sezone pak igra znatno bolje, što potvrđuje i činjenica da je izabran u tim prvog dijela sezone. Zabio je deset pogodaka i drugi je strijelac šampionata iza Cenka Tosuna iz Besiktasa, koji ima šest više.

Bajić je za portal Reprezentacija.ba govorio o aktuelnoj sezoni, te klupskim i individualnim ciljevima.

“Iskreno, očekivao sam da ova sezona bude bolja od prethodne, jer je ta prva godina bila period adaptacije. Što se tiče titule najboljeg strijelca, nisam opterećen s tim. Cilj mi je do kraja sezone postići što više pogodaka i s timom slaviti što više pobjeda”.

Kako kaže, trener Kocaman je jedan od zaslužnih za njegovu sjajnu formu.

“Zasluge za to idu kompletnom timu, ali i trenerima Aykutu Kocamanu i Fahrudinu Omeroviću. Kocaman je sigurno jedan od najboljih stručnjaka u Turskoj i moj odnos s njim je odličan”.

Cilj vrh tabele

Za razliku od prošle sezone, koju su okončali na visokom trećem mjestu, Konyaspor ove takmičarske godine igra znatno lošije. Poslije 21 odigranog kola zauzimaju osmu poziciju i poprilično kaskaju za vodećim pozicijama.

“Prošlu sezonu smo završili na trećem mjestu. Sada smo u rezultatskoj krizi iz koje želimo izaći što prije. Cilj je završiti u vrhu tabele”.

Od ove sezone, Riadu društvo u Konyji pored Amira Hadžiahmetovića (19), pravi i mladi bh. reprezentativac Deni Milošević (21), a s obojicom, tvrdi, ima super odnos.

“S Amirom i Denijem se slažem zaista sjajno, kao i s ostatkom tima. Odnos unutar ekipe je odličan, funkcionišemo kao jedna porodica”.

Fokusiran na Konyju

Proteklih mjeseci se njegovo ime u više navrata povezivalo s Galatasarayjem, no, Bajić je fokusiran samo na igre u Konyji, s kojom je u januaru ove godine produžio ugovor do 2020. godine.

“Ne obazirem se mnogo na te priče. Postoje ljudi koji su zaduženi za to. Ja sam fokusiran samo na Konyju, s kojom sam vezan ugovorom i s kojom želim ostvarivati uspjehe”.

Bajić je prokomentarisao i mogućnost poziva u “A” tim naše države, za koji još nije debitovao.

“Još uvijek nisam imao priliku debitovati, ali nisam pretjerano opterećen tim. Skoncentrisan sam na svoje igre, ali priželjkujem poziv u reprezentaciju i nadam se da ću uskoro upisati debi”, rekao je na kraju Bajić za Reprezentacija.ba.

(Reprezentacija.ba)