Bh. malonogometaši slavili s ubjedljivih 7:3

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras prijateljskom susretu u Areni Zenica selekciju Makedonije sa 7:3.

Izabranici Bore Matana do prednosti su došli u 3. minuti golom Josipa Boškovića, a na 2:0 povisio je Mirko Hrkać u 7. minuti. Makedonci su minut kasnije prepolovili prednost našeg tima, a strijelac je bio Martin Todorovski.

Bh. reprezentativci su u 10. ponovo imali dva gola viška kada je Dario Markić pogodio mrežu Antonia Petrovskog. Obje ekipe su u prvom poluvremenu stvorile po nekoliko prilika, a naredni pogodak viđen je u 15. minuti kada su gosti preko Ivana Krstevskog smanjili prednost bh tima na 3:2, što je bio konačan rezultat tog perioda igre.

Hrkać se po drugi put u listu strijelca upisao u 27. minuti, kada se oslobodio dvojice čuvara, izašao sam pred protivničkog golmana i pogodio za 4:2. Prije toga u drugom poluvremenu dobre prilike propustili su Šunjić i Aladžić za BiH, te Leovski za Makedoniju.

Todorovski je u 34. odlično šutirao u gornji desni ugao gola bh. tima, ali se Stanislav Galić istakao i izbacio loptu u korner.

U posljednjih pet minuta Makedonci su igrali sa golman-igračem što je bh. tim odmah iskoristio i naš čuvar mreže Galić je preko cijelog terena pogodio gol za 5:2. Na sličan način u 37. gol je postigao i Marijo Aladžić.

Samo minutu poslije Taulant Ismaili smanjuje prednost bh. selekcije na 6:3, a konačan rezultat utakmice 7:3 postavio je Dejan Pavlović u 39. minuti.

Selektor Boro Matan bio je zadovoljan igrom i rezultatom.

“Odigrali smo danas dobru utakmicu iako nismo bili u kompletnom sastavu. Drago mi je da su i ovi mlađi momci pokazali da se na njih može računati. Rezultat nije bio u prvom planu, ali uvijek je bolje kad se pobijedi”, izjavio je Matan.

Iste selekcije će sutra u 18.00 sati u zeničkoj Areni odigrati još jedan prijateljski susret.

(Reprezentacija.ba)