Njemačka protiv Francuske u polufinalu EP

Reprezentacija Njemačke večeras će u borbi za finale Europskog prvenstva snage odmjeriti protiv domaće selekcije Francuske.

Njemačka će za ovaj meč biti oslabljena neigranjem Hummelsa, Gomeza i Khedire, dok je pozitivna vijest oporavak Schweinsteigera koji je najavljen u početnoj postavi za utakmicu protiv Francuske.

Selektor reprezentacije Njemačke Joachim Low je oprezan i poručio je kako svoj tim ne smatra favoritom za pobjedu.

“Ne mislim da smo favoriti, ne igramo protiv tima, nego protiv cijele zemlje. Nakon što su pobijedili Island, Francuzi su stekli još samopouzdanja. U formi su, ali uloga favorita ne znači ništa. Računa se samo ko odigra bolje, ko napravi više šansi i ko ih bolje iskoristi”, poručio je Low i dodao:

“Ako im damo prostora, oni će biti veoma brzi i dinamični, a to je opasno za nas. Nadam se da izostanci neće pokvariti naš stil igre. Vjerujem da ćemo biti najteži protivnik kojeg je Francuska imala dosad. Utakmica će biti slična onoj iz 2014. godine, Francuska je na visokom nivou. Smatram da će biti više šansi nego što je bilo na utakmici protiv Italije”.

Ponajbolji fudbaler selekcije Njemačke Thomas Muller je poručio kako se ne plaši reprezentacije Francuske i da je optimističan za večerašnju utakmicu.

“Ne plašimo ih se. Gledali smo snimke njihovih mečeva i znamo da Francuska ima mnogo dobrih pojedinaca. Protiv Islanda su postigli mnogo golova, ali islandska odbrana nije izgledala dobro. U polufinale nisu došli sretno, ostvarili su to jer imaju dobre igrače. Poštujemo ih, ali sam optimističan i vjerujem da ćemo naći pravo riješenje da ih eliminišemo.

Član stručnog štaba reprezentacije Njemačke Oliver Bierhoff je kazao da Njemačka i pored neigranja nekolicine igrača može do finala Eura.

“Oni nisu morali igrati 120 minuta u četvrtini finala kao mi. Također nama nedostaje nekoliko igrača uključujući i Reusa, Rudigera i Gundogana koji se nisu našli na spisku. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača. Tim je napredovao tokom turnira i spremni dočekujemo utakmicu”.

Meč polufinala Europskog prvenstva između Njemačke i Francuske igra se večeras u Marseilleu sa početkom od 21,00 sati.

(Reprezentacija.ba)