Badžarević o utakmici protiv Danske i finalnom meču

Fudbalska reprezentacija BiH ostvarila je plasman na Kirin Kupu u Japanu gdje će igrati protiv domaće selekcije koju sa klupe predvodi naš stručnjak Vahid Halilohodžić.

Selektor bh. tima Mehmed Baždarević je pohvalio igrače nakon današnjeg meča protiv Danske u kojem smo sustigli za ostatak od 0:2 i boljim izvođenjem penala ostvarili pobjedu.

“Zadovoljni smo pobjedom. Momci su odgovorili na najbolji način nakon zaostatka. Bilo je teško nakon dugog puta spremiti se za ovaj meč, ali ipak smo pokazali volju, želju i dobru igru. Nakon što je Danska povela sa 2:0 nismo prepustili igru protivniku, već smo nastavili da radimo, trčimo, borimo se i igramo i ovo što smo ostvarili na kraju je jako bitno za momke koji su prvi put zajedno.“

Osvrnuo se selektor i na finalni meč protiv Japana:

“I pred sljedeću utakmicu na nama je da radimo, učimo i napredujemo. Igramo sa Japanom i cilj je isti kao i na prethodnim pripremnim susretima, a to je da što spremnije dočekamo kvalifikacione mečeve u septembru. Bićemo zadovoljni ako osvojimo ovaj turnir”, poručio je Meša.

Finale Kirin Kupa između BiH i Japana će biti odigrano u Osaki 7. juna sa početkom od 12,30 sati po našem vremenu.

(Reprezentacija.ba)