Tri bh. reprezentativca postigla po pet golova

Historijski plasman na Europsko prvenstvo za igrače do 17 godina dodatno je motivisao kadetske bh. reprezentativce, koji su proteklog vikenda briljirali u matičnim klubovima.

Ponovo je fantastičan nastup imao Nedim Hadžić postigavši pet golova u pobjedi kadeta FK Sarajevo nad Rudarom iz Prijedora od 7:0.

Hadžić je trenutno prvi strijelac kadetskog šampionata BiH sa čak 34 gola u 19 odigranih susreta.

Također, Luka Knežević (igrao za kadetski tim Širokog Brijega protiv Veleža) i Nermin Hajdarević (igrao za juniorski tim Slobode protiv Viteza ) dali su po pet golova za svoje timove.

Zanimljivo da su i Knežević i Hajdarević igrali kvalifikacije za Elitnu rundu, ali zbog izuzetno jake konkurencije, nisu bili među 18 reprezentativaca u Elitnoj rundi.

Anel Šabanadžović i Amar Beširević su postigli po jedan gol u gostujućem trijumfu kadeta Željezničara protiv Mladosti, dok je Amar Ragipović (igrao u kvalifikacijama za Elitnu rundu) bio strijelac  jednog pogotka za FK Sarajevo.

Jedan od najboljih bh. igrača na putu do Eura, Stefan Kovač pogodio je za pobjedu omladinaca Crvene Zvezde u duelu sa Radničkim iz Niša, a Benjamin Hadžić je nastavio sjajnu formu u minhenskom Bayernu i upisao se u strijelce u pobjedi njegovog tima nad Mainzom.

Benjaminu je ovo bio 15. gol u kadetskoj ligi Njemačke i drugi je strijelac Bayerna.

Ono što najviše raduje Malkočevića i njegove saradnike, jeste da gotovo svi reprezentativci igraju redovno i veoma dobro za svoje klubove.

Kadetska selekcija BiH će u petak saznati protivnike na Europskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje se od 5. do 21. maja igra u Azerbejdžanu.

(Reprezentacija.ba)