Održana sjednica IO NFSBiH

Danas je u Sarajevu održana redovna 39. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića. Sjednici je prisustvovalo 14 članova Izvršnog odbora, kao i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivan Osim, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz, javlja Fudbalski savez BiH.

Nakon usvajanja Dnevnog reda na sjednici su jednoglasno usvojeni:

1.Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 38. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane devetog novembra 2015. godine;

2. Izvještaj nadležnih takmičarskih orgaana (Komitet za takmičenje, Komitet za sudije i suđenje, Komitet za bezbjednost i stadione i Disciplinska komisija).o takmičenju BHT Premijer lige i drugih takmičenja u organizaciji NS/FS BiH u jesenjem dijelu sezone 2015/2016 uz sljedeće zaključke koji se odnose na zaduženja Sektoru za takmičenje:

Izvršiti analizu takmičenja u futsal ligi BiH sa prijedlogom rješenja evidentiranih problema;

Pripremiti izmjene i dopune odgovarajućih Pravilnika;

Pripremiti analizu rada svih službenih lica na utakmicama Premijer lige.

Izraženo je zadovoljstvo radom takmičarskih organa i tijela. Takmičenja u BHT Premijer ligi odvija se u skladu su sa propisima i standardima i nije konstatovano ništa što bi upućivalo na bilo kakvu neregularnost u takmičenju.

3. Finansijska pitanja:

Informacija o finansijskoj situaciji u NS/FS BiH
Prednacrt Plana prihoda i rasoda NS/FS BiH za 2016. godinu,

4. Reprezentativne selekcije:

a) Izvještaj sa utakmica baraža za EP,

b) Prijedlog ugovora sa selektorom „A“ reeprezentacije,

c) Izvještaj sa utakmica „A“ ženske reprezentacije u dosadašnjem toku kvalifikacija za EP.

Usvojen je izvještaj selektora Mehmeda Baždarevića uz konstatacije da propuštena prilika za plasman na EP predstavlja neuspjeh, te da su ukupni rezultati „A“ reprezentacije u 2015.godini ipak pozitivni.

Članovi Izvršnog odbora dali su podršku selektoru u budućem radu, uz zahtjev da najkasnije do početka februara naredne godine u saradnji sa Tehničkim odjelom dostavi plan rada reprezentacije i viziju kako bi spremno dočekali kvalifikacije za SP.

Pored utakmice sa Švajcarskom 29. marta naredne godine usvojen je prijedlog odigravanja prijateljskog susreta i sa selekcijom Luksemburga 25. marta u Luksemburgu.

Jednoglasno je usvojen Prijedlog ugovora sa selektorom Mehmedom Baždarevićem o saradnji u kvalifikacijama za SP 2018. godine, te je selektor nakon toga i potpisao ovaj ugovor. Takođe, usvojen je i prijedlog odluke o nastavku saradnje sa dosadašnjim saradnicima selektora u istom kvalifikacionom ciklusu.

5. Prijedlog odluke o formiranju Premijer ženske U-17 (kadetske) lige, s tim što ovu odluku treba da potvrde delegati na sjednici Skupštine NS/FS BiH.

6. Licenciranje klubova:

Prijedlog Pravilnika o licenciranju klubova za UEFA i domaća takmičenja,

Informacija o rezultatima UEFA monitoringa klubova NS/FS BiH;

7. Nakon analize rada Trening centra NS/FS BiH i prijedloga budućeg funkcionisanja, zatražena je 7. dopuna sa konkretnim podacima i posebnim Planom i Programom rada centra u 2016.

8. Razno:

Prijedlog kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva U-19 i U-17.
Rok za apliciranje je 29. februar 2016. godine.Zadužuje se administracija Saveza za ispunjavanje aplikacije, nakon čega će UEFA donijeti odluku o statusu aplikacije;

Informacija sa sastanka predstavnika regionalnih saveza (Budva 27.11.2015),

Obavezuju se klubovi BH Telecom lige da dugovanja prema NS/FS BIH po osnovu snimanja utakmica i troškova službenih lica u Kupu BiH uplate najkasnije do 31. 12. 2015. godine, a ostala dugovanja do 19. 02. 2016. godine.

Na kraju sjednice rukovodstvo Saveza je uputilo najljepše želje za predstojeće praznike svim građanima Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)