Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine odlučio je distancirati se od direktnog kontakta i rada sa reprezentativcima te će u budućnosti obavljati samo kancelarijski dio posla.

Ovo je svakako posljedica  pisma koje je Jusuf Nurkić uputio Košarkaškom Savezu tražeći odlazak vodećih ljudi, među njima i Haruna Mahmutovića.

“Više neću raditi sa reprezentacijama, nego ću obavljati samo kancelarijski posao. Dakle, bit ću obični generalni sektretar. Neću imati dodira sa reprezentativcima. Na taj način otvaram mjesto Jusufu da može doći, jer neće biti razloga da on ne dođe i da se sretnemo”. kazao je Mahmutović.

Mahmutović je dodao i to da još uvijek nije pročitao Nurkićevo pismo.

“Upravo se vraćam sa sastanka u Zagrebu i to pismo još uvijek nisam pročitao. I da jesam ne bih ga komentarisao. Ne komentarišem nijednog igrača, pa tako ni Jusufa Nurkića. Nije potrebna polemika kroz medije nevezano o kojem se igraču radi a ja nikad do sada nisam ni komentarisao Nurkića. Komentarisao sam samo ponašanje njegovog menadžera, jer niti jedan savez ne bi trebao imati ništa sa menadžerima i to sam mogao komentarisati. Nijednog igrača menadžer ne bi trebao zastupati u reprezentaciji”, poručio je Mahmutović.

(Reprezentacija.ba)