Nakon Lige Šampiona, danas je na rasporedu peto kolo Europa Lige a nekoliko utakmica je već završeno.

Belenenses – Lech 0:0

U okviru grupe I, Lech Poznan našeg reprezentativnog golmana Jasmina Burića gostovao je u Portugalu kod Belenensesa a utakmica je završena bez pogodaka.

Burić je odigrao svih 90 minuta susreta a njegov Lech je sa bodom iz ove utakmice ostao na trećoj poziciji grupe I sa ukupno pet bodova dok je portugalska ekipa posljednjeplasirana sa istim brojem bodova ali i lošijom gol razlikom.

Qarabag – Tottenham 0:1

Naš drugi reprezentativni golman u ovom takmičenju, Ibrahim Šehić sa svojim je Qarabagom u Bakuu dočekao ekipu Tottenhama.

Gosti iz Londona su pogotkom Kanea iz 78. minute slavili sa minimalnih 0:1 a Šehić je na golu proveo svih 90 minuta susreta.

U drugoj utakmici grupe J, Anderlecht je u gostima sa 0:2 savladao ekipu Monaca te su sa 7 bodova trenutno treći na tabeli.

Qarabag je ovim porazom ostao na 4 boda te su posljednji na tabeli.

Schalke – APOEL 1:0

U grupi K, Schalke našeg Seada Kolašinca na svom stadionu je dočekao Štilićev APOEL te sa minimalnih 1:0 došli do nova tri boda.

Strijelac jedinog pogotka bio je Choupo-Moting a Kolašinac i Štilić nisu ulazili u igru.

AZ Alkmaar – Partizan 1:2

Kada je u pitanju grupa L, beogradski Partizan, ekipa potencijalnog bh. reprezentativca, mladog lijevog beka, Aleksandra Subića priredila je iznenađenje te sa 1:2 slavila u Alkmaru protiv AZ-a a vrijedi spomenuti da je Subić odigrao svih 90 minuta susreta.

Lazio – Dnipro 3:1

Lazio je u grupi G na Olimpicu sa 3:1 savladao prošlogodišnjeg finalistu takmičenja, ekipu Dnipropetrovska a Senad Lulić u igru je ušao u 81. minuti susreta.

Strijelci za Rimljane bili su Candreva, Parolo i Đorđević dok je jedini pogodak za goste postigao Bruno Gama u 65. minuti susreta.

Lazio je sa 13 bodova prvi na tabeli, slijede ga St.Ettiene sa 8, Dnipro sa 4 boda dok je Rosenborg posljednji sa samo 2 osvojena boda iz pet odigranih utakmica.

(Reprezentacija.ba)