Stotinjak irskih navijača sinoć se “zagrijavalo” u pubovima u centru Sarajeva.

Izuzetno prijateljski raspoloženi Irci su na svakom koraku isticali kako je glavni grad Bosne i Hercegovine prelijep, te kako je irski i bh. patriotizam kroz historiju nailazio na slične probleme, ali ih i uvijek prebrodio.

U Bosnu i Hercegovinu iz Irske su došli i mladići i djevojke, ali i stariji ljudi, kako bi večeras na Bilinom Polju navijalo za svoju reprezentaciju, za koju su uvjereni da nije favorit uz sve povrede koje su ih zadesile u posljednje vrijeme.

Irci ne vjeruju u pobjedu u Zenici

“Iskreno, mislim da će Bosna i Hercegovina pobijediti sa 2:1.” priznao je jedan irski navijač, što je izazvalo burnu reakciju njegovih prijatelja, no brzo se ispravio: “Vjerujem u dobar rezultat u revanšu”.

“Uz sve povrede idealno bi bilo da izvučemo neriješen rezultat.” iskren je drugi navijač iz Dublina.

Obzirom na pjesmu irskih navijača, od kojih su mnogi bili u vidno alkoholiziranom stanju, sarajevska policija je nekoliko njih legitimisala i obavila sa njima kraći razgovor, no niko od gostiju iz Irske nije uhapšen niti finansijski kažnjen.

Iza 23 sata interventna sarajevska policija sa ulica je sve navijače irske sklonila u pubove, kako bi građani Sarajeva mogli mirno provesti noć.

Navijačima Irske pripalo je oko 700 ulaznica za tribine Bilinog Polja.

(Reprezentacija.ba)