Danas će se u Zenici zvanično okupiti naša fudbalska reprezentacija kako bi započela pripreme za utakmice doigravanja protiv Irske.

Kako saznaje Reprezentacija.ba Mehmed Baždarević skratio je svoj prvobitno objavljeni spisak za tri imena, pa u Zenicu na okupljanje i pripreme reprezentacije neće doći Ermin Zec (27), Marin Aničić (26) i debitant Rade Krunić (22).

Iako zbog suspenzije nema pravo nastupa u prvoj utakmici na pripreme će doći i fudbaler Evertona Muhamed Bešić (23).

Jučer obavljen prvi trening

Selektor i njegovi pomoćnici koji su u Trening centru NFSBIH još od petka, jučer su prvo dočekali Hajrovića, Đurića, Šunjića, Mujdžu, Bičakčića…

Zmajevi koji su jučer stigli na pripreme u večernjem terminu su obavili zajednički trening.

Do petka 13. novembra i utakmice protiv Irske na Bilinom Polju, naši fudbalski reprezentativci treniraće svaki dan, najčešće dva puta dnevno.

Dodatne taktičke pripreme

Osim klasičnih treninga, stručni štab će sa igračima kroz zajedničku video analizu protivnika raditi na taktičkoj pripremi reprezentacije, a naši reprezentativci će biti u mogućnosti dobiti i individualne video materijale kako bi se pripremili za konkretne situacije koje ih očekuju.

Utakmica protiv Irske je na rasporedu u petak 13. novembra u 20,45 sati na zeničkom Bilinom Polju, a revanš u ponedjeljak 16. novembra na stadionu Aviva u Dublinu.

>>> Konačni spisak reprezentacije BiH za utakmice protiv Irske

(Reprezentacija.ba)