Fudbalski reprezentativci BiH obišli su danas izložbu svojih portreta čijom kupnjom svi zainteresovani mogu pomoći izgradnju “Roditeljske kuće” koja služi za boravak roditelja u Sarajevu tokom liječenja njihove djece oboljele od raka.

U Hotelu „Dubrovnik“ u Zenici traje aukcija portreta naših reprezentativaca, koje su uradili akademski slikari Adin Hebib i Samir Hadžbić, a sa ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju kuće za roditelje djece oboljele od karcinoma koja se gradi u Sarajevu.

– Radi se o akciji koja je dio društvene odgovornosti našeg Saveza, kao institucije od važnosti za cijelu državu. Ovo je nastavak akcije prodaje portreta koja već traje od ranije u Sarajevu, a pripreme reprezentacije iskoristili smo za dodatnu promociju ove akcije. Nadamo se kako ćemo prikupiti što više sredstava za ovaj jedan izuzetno važan projekat za djecu oboljelu od karcinoma i njihove roditelje. – poručio je Jasmin Baković, generalni sekretar NFSBIH.

Predstavnici NFSBiH, bh. reprezentativci i stručni štab prisustvovali su današnjoj izložbi, te su dali doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Postavka će se do završetka utakmice sa Welsom nalaziti u poslovnom dijelu hotela „Dubrovnik“, a svi koji to još nisu uradili, imaju priliku da pomognu izgradnju „Roditeljske kuće“.

(Reprezentacija.ba)