Današnje izdanje Gazzetta dello Sporta piše kako je Edin Džeko (29) izuzetno blizu Rome i novinari ovog lista već su ga uvrstili u idealnih 11 rimskog kluba za narednu sezonu.

Džekin eventualni transfer iz Manchester Citya u Romu našao se na naslovnici ove novine među deset najvećih mogućih transfera u Seriji A koji se očekuju ovog ljeta.

Džeko i Pjanić u najboljih 11 Rome

Novinari Gazzette odabrali su i najbolji tim Rome za narednu sezonu u kojemu je Džeki pripala uloga centarfora u formaciji 4:3:3.

Uz Edina Džeku u napadu su još Iturbe i Iago Falque, a u veznom redu naravno i naš Miralem Pjanić.

U odbrani je svoju ulogu zauzelo još jedno eventualno pojačanje Rome, lijevi bek Augsburga iz Gane, Baba Rahman (21).

Za Džeku i Babu 40 miliona eura

Screenshot_1

Roma će da bi dovela Džeku i Babu morati prodavati, kako zbog finansijske injekcije u klub, tako i zbog oslobađanja mjesta za pomenute igrače koji nisu fudbaleri sa EU pasošem.

Manchester City i Augsburg za svoje igrače traže po 20 miliona eura, a talijanski mediji navode kako je Džeko pristao doći u Romu za godišnju platu “na ruke” od 4,5 miliona eura.

Roma će ovog ljeta prodavati, a prvi na transfer listi su Gervinho (28) koji ima ponudu Al Jazire, Doumbia (27) koji bi karijeru mogao nastaviti u nekoj od arapskih zemalja ili Kini, Destro (24) je u pregovorima sa Monacom, a Ljaljić (23) bi mogao put Španije ili Njemačke).

(Reprezentacija.ba)