Danas su odigrani mečevi drugog kola na Turniru prijateljstva (igrači do 16 godina) koji se igra u Bijeljini, a od bh. predstavnika jedino je momčad Slobode ostvarila pobjedu.

Nakon što je u prvom kolu grupe A poražena od Dinama iz Zagreba, Sloboda je golom Čičkušića savladala  ekipu Sutjeske rezultatom 1:0. Željezničar je odigrao 0:0 protiv beogradskog Partizana, Sarajevo je poraženo od Rijeke sa 0:1, baš kao i Velež od podgoričke Budućnosti.

Utakmice Željezničara i Sarajeva prenosio je Sport Klub, a gost komentator na utakmici Željezničara i Partizana bio je sadašnji trener tuzlanske Slobode Husref Musemić.

Musemić je bio oduševljen igrom Ergina Mehuljića, kapitena U16 ekipe Željezničara koji je odigrao sjajno protiv vršnjaka iz Partizana. Musemić je imao samo riječi hvale za Mehuljića (igrao na poziciji lijevog krila) uz konstataciju da kapitenska traka nije slučajno na njegovoj ruci.

Također, vrijedi spomenuti i veoma dobre nastupe naših U16 reprezentativaca i fudbalera Sarajeva, Demirela Veladžića i Ševkije Resića u meču sa Rijekom. Iako je Sarajevo izgubilo, Veladžić (centralni vezni) i Resić (desno krilo) pokazali su da imaju veliki potencijal.

Grupa A:

Dinamo Zagreb – OFK Beograd 2:1

Sloboda – Sutjeska 1:0

Za Slobodu su igrali: Glušac, Kasumović, Beganović, Janevski, Čičkušić, Kurtalić, Batalević, Mustafić, Bećirović, Hajdanović i Smajić. Priliku u drugom poluvremenu dobili su Hodžić i Gogić.

Gol postigao Čičkušić.

Grupa B:

Crvena Zvezda – Osijek 2:0

Velež – Budućnost 0:1

Za Velež su igrali: Demirović, Kozić, Mrgan, Tojaga, Adis Puce, Brkan, Prguda, Pala, Sadžak, Bošković i Agović. Priliku u drugom poluvremenu dobili su: Zinedin Puce, Halilović i Kruškonja

Grupa C:

Željezničar – Partizan 0:0

Za Željezničar su igrali: Mušija, Hećo, Osmanković, Islamović, Beširević, Biber, Delić, Dacić, Hasanović, Mujarić i Mehuljić. Priliku u drugom poluvremenu dobili su: Džaferović, Hadžić, Brajlović, Baričanin i Radonja.

Vardar – Zagreb 1:4

Grupa D:

Rijeka – Sarajevo 1:0

Za Sarajevo su igrali: Kršić, Sadiku, Tutundžić, Pozder, Rušović, Imamović, Ragipović, Veladžić, Salčin, Resić i Hadžić. Priliku u drugom poluvremenu dobili su: Šabić i Šušić

Napredak (Kruševac) – Vojvodina 1:3

(Reprezentacija.ba)