Mehmed Baždarević (56) danas je objavio spisak za utakmice protiv Belgije i Estonije. BiH u ovim mečevima treba pobjede ako želi plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine.

– Da bi otišli na veliko takmičenje morate proći kroz velike utakmice. I mi i oni imamo kvalitetne igrače i mi i oni idemo u ovoj utakmici na pobjedu, ali uz puno bolji pristup igrača i dobro navijanje publike mi možemo imati dovoljno elemenata da ostvarimo pobjedu. Puno očekujemo od povratka reprezentacije u Sarajevo i igre na Grbavici na kojoj moramo odigrati utakmicu kakvu nismo odavno odigrali. – istakao je Baždarević.

Novinare je zanimalo kakvi su planovi selektora sa povratnikom Sejadom Salihovićem.

– Svi smo vidjeli da se Salihović vratio u Njemačku i da dobro igra. Treba nam jedan iskusan igrač koji je doživio puno ovakvih utakmica i mislimo da njegovo prisustvo kao čovjeka i fudbalera može pomoći u pripremanju ovako dvije važne i teške utakmice. – kaže Meša.

Belgija dolazi sa velikim zvijezdama u svom sastavu.

– Belgija ima velika imena, ali ih imamo i mi. Često se desi da neko ko je na papiru inferiorniji, da pobijedi na terenu. Nevažno je koga će Belgija izvesti da igra protiv BiH, jer mi igramo pred svojim navijačima i samo je važno kakav će pristup na terenu imati fudbalska reprezentacija BiH. – zaključio je Mehmed Baždarević.

(Reprezentacija.ba)