SveÄanost povodom otvaranja dva koÅ¡arkaÅ¡ka terena

KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine sudjelovala je sinoć na druženju s mladima Zenice na sveÄanosti tokom koje su otvoreni koÅ¡arkaÅ¡ki tereni s rasvjetom, na kojima se vrele ljetne veÄeri ispunjavaju igranjem basketa, javlja Fena.

Dva koÅ¡arkaÅ¡ka terena u Sportskom centru Kamberovića polje na opće zadovoljstvo mladih ZeniÄana potpuno su preureÄ‘ena uz podrÅ¡ku Federalnog ministarstva kulture i sporta, Grada Zenice i uÄešćem zaposlenika JP za održavanje sportskom objekata.

Terene je mladim zeniÄkim sportaÅ¡ima na koriÅ¡tenje predao reprezentativac Adin Vrabac, koji je poželio da neko od mladih nakon basketa zaigra i “veliku koÅ¡arku”.

“Ova pozitivna sportska atmosfera obećava puno i vjerujem da će ovaj avgust biti mjesec koÅ¡arke i velikih rezultata. Sutra trebamo da ispunimo Arenu do posljednjeg mjesta i damo svoj doprinos, kako bi naÅ¡i momci napravili važan korak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Presretan sam Å¡to smo uspjeli napraviti joÅ¡ jedan sportski kutak u naÅ¡em gradu, a atmosfera govori da je ovo pun pogodak”, istakao je direktor JP za Upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica FeÄ‘a Jovanović.

GradonaÄelnik Zenice Fuad Kasumović poželio je sugraÄ‘anima joÅ¡ puno ovakvih objekata, a gostima dobrodoÅ¡licu i vrijedne rezultate uz ponudu da zeniÄka Arena bude njihov novi sportski dom za vrhunske rezultate.

“Zenica je grad sporta i tako se osjećajte, a mi vam nudimo gostoprimstvo, saradnju i podrÅ¡ku u narednom periodu. Ponudit ćemo vam da ovo bude i vaÅ¡a koÅ¡arkaÅ¡ka baza, kao i nogometne reprezentacije, jer ste vi nova generacija koja dolazi i od srca vam Äestitam na rezultatima”, kazao je Kasumović.

Å ef struÄnog Å¡taba bh. koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije DuÅ¡ko VujoÅ¡ević istakao je da su zadovoljni uslovima u Zenici, da su uslovi u dvorani izvanredni, kao i hotelski smjeÅ¡taj, a mladima Zenice poželio da na sportskim terenima u narednom periodu igraju buduća velika imena koÅ¡arke.

Nakon službenog dijela sveÄanosti otvaranja koÅ¡arkaÅ¡kih terena reprezentativci su se družili s najmlaÄ‘ima, koji su željeli fotografirati sa svojim sportskim ljubimcima..

(Reprezentacija.ba)