BiH i Srbija se sastaju u 12,00 sati u Kostreni.

Kadetska selekcija BiH danas će sa početkom u 12,00 sati u Kostreni igrati meč trećeg kola grupe C Europskog prvenstva za igrače do 17 godina protiv vršnjaka iz Srbije.

Nakon dva odigrana kola naši momci imaju dva poraza (0:5 od Njemačke i 1:2 od Irske), dok Srbija ima jednu pobjedu (1:0 protiv Irske) te jedan poraz (1:3 od Njemačke).

Selektor Sakib Malkočević je za duel protiv Srbije odabrao sljedećih 11 igrača:

Kršić, Zilić, Sadiku, Vještica, Gazibegović, Santrač, Sejdović, Salčič, Imamović, Savić i Šikanjić.

Na klupi za rezervne igrače su ostali Perković, Tegeltija, Kurbegović, Omerović, Brkić, Marušić i Mehanović.

Iako su bez bodova nakon dva odigrana kola, izabranici Sakiba Malkočevića će uz trijumf od dva gola razlike (ili više) te uz eventualni trijumf Njemačke nad Irskom, izboriti nastup u četvrtfinale.

U tom slučaju tri ekipe bi imale po tri boda i formirala bi se mini tabela, po kojoj bi BiH imala najbolju gol razliku u međusobnim susretima.

Sakib Malkočević

„ Želimo pokušati da ostvarimo pobjedu od dva gola razlike koja bi nam, uz trijumf Njemačke nad Irskom, omogućila prolazak dalje. Moramo dati sve od sebe kako bismo iskoristili tu šansu koju još uvijek imamo. Naravno da će to biti jako teško jer Srbija ima tri boda više i jaku ekipu, ali nadam se da će ovaj put i sreća biti na našoj strani, što nije bio slučaj u prethodnom meču“, rekao je selektor Malkočević.

Rijad Sadiku

Kapiten naše reprezentacije Riad Sadiku dijeli mišljenje sa selektorom.

„Šansa postoji i naša je obaveza da se borimo do kraja. Priželjkujemo pobjedu Njemačke nad Irskom, a mi moramo dati sve od sebe da pobjedimo Srbiju sa dva gola razlike. Taj rezultat je teško ostvariti jer je i protivnik kvalitetan, ali na nama je da pokušamo. Mi smo optimistični i ne predajemo se. Idemo  probati ostvariti plasman među 8 najboljih ekipa”, kazao je Sadiku.

I drugi susret naše grupe u kojem se sastaju Njemačka i Irska igra se od 12,00 sati.

Tabela grupe C nakon dva odigrana kola:

1.Njemačka – 6 bodova (8:1 gol razlika)
2. Srbija – 3 boda (2:3 gol razlika)
3. Irska – 3 boda (2:2 gol razlika)
4. BiH – 0 bodova (1:7 gol razlika)

Dvije prvoplasirane selekcije izborit će nastup u četvrtfinalu.

(Reprezentacija.ba)