Đumić debitovao za BiH

Dario Đumić (25) debitovao je večeras za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici protiv Albanije, a nakon susreta istakao je da je sve poput sna.

Đumić je prošao sve omladinske selekcije danske reprezentacije, a uvijek je isticao da mu je najveća želja zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, što mu se večeras i ostvarilo.

“Sve je poput sna. Kada sam dobio poziv u reprezentaciju od tolike sreće nisam ni razmišljao o nastupu. Ostvario sam svoj dječački san da budem član reprezentacije BiH. Vrlo brzo mi se ukazala prilika za nastup i mnogo sam zahvalan na tome selektoru i stručnog štabu. Ovo sam čekao godinama. Nadam se da ću imati priliku zaigrati u najdražem dresu i u Zenici pred najboljim navijačima na svijetu”, rekao je Đumić.

Zmajevi su na Elbasan Areni savladali Albaniju rezultatom 1:2, a strijelci za BiH bili su Edin Džeko i Senad Lulić.

“Veoma sam sretan što smo upisali pobjedu, iako se radi o prijateljskoj utakmici. Debi će mi biti u još ljepšem sjećanju. Drago mi je da je priliku za igru u ove dvije utakmice imao veliki broj igrača. Konkurencija u timu je velika i to će nas sve još više tjerati da radimo i igramo bolje”, dodao je stoper NEC Nijmegena.

Dvadesetpetogodišnjeg stopera kroz karijeru je pratio djed Milan, koji je nakon teške bolesti preminuo 20-ak dana prije nego je njegov unuk dobio poziv u reprezentaciju BiH, što mu je bila najveća želja.

“Debi za reprezentaciju posvećujem pokojnom djedu. S druge strane sam tužan što nije dočekao da me pogleda u dresu reprezentacije, što je silno želio. Vjerujem da me je ovaj put gledao sa nekog ljepšeg mjesta”, istakao je Đumić.

(Reprezentacija.ba)