Prije par godina Vedad Ibišević i Sejad Salihović automobilom bi krenuli iz Hoffenheima na okupljanje reprezentacije. Prva stanica za noćenje bio je Graz gdje bi “pokupili” Samira Muratovića i onda zajedno došli na Ilidžu u “Hercegovinu”.

Muratović je od marta u fudbalskoj penziji, a Salihović i Ibišević povrijeđeni. Ipak, jedan od najčvršćih stubova naše ekipe na i van terena, Vedad Ibišević, osjetio je potrebu doći na reprezentativno okupljanje i pružiti podršku reprezentativcima koji konkurišu za meč protiv Izraela.

– Došao sam u Zenicu pružiti podršku svojim saigračima i prijateljima i poželiti im sreću u Haifi. – rekao je za nfsbih.ba Ibišević kojega je u Trening centar dovezao Muratović, obzirom da na nozi ima posebnu ortopedsku čizmu.

Našu reprezentaciju sada pretežno čine mladi i neiskusni igrači, kojima je izostanak Ibiševića i Džeke zasigurno povećao dozu straha pred vrlo važan meč protiv Izraela.

– Mene i Džeke nema, nedostaju i još neki igrači, ali vi ste najbolji bh. fudbaleri u ovom trenutku i pred vama je prilika koju ćete morati iskoristiti na najbolji način i napraviti pozitivan rezultat. Bolji ste od Izraela, ali to morate i sami sebi dokazati. – očinski je rekao Ibišević, prenose naši reprezentativci.

Korisni savjeti Vedada Ibiševića i Samira Muratovića, ali i sama Ibiševićeva pojava u Trening centru F/NSBIH dodatno je “osokolila” naše Zmajeve pred sutrašnji put i Izrael.

(Reprezentacija.ba)