U okviru današnjih utakmica četvrtog kola njemačke Bundeslige jedino je Izet Hajrović upisao nastup, dok su naša četiri reprezentativca nastupe propustila zbog povrede.

Ekipa Werdera je poražena na gostovanju kod Augsburga rezultatom 4:2. Izet Hajrović je susret započeo sa klupe za rezerve, a u igru je ušao u 59. minuti pri rezultatu 2:2.

Meč između Stuttgarta i Hoffenheima je završen u korist tima iz Sinsheima rezultatom 0:2. U redovima Stuttgarta Vedad Ibišević nije konkurisao za nastup zbog povišene temperature, dok za Hoffenheim nisu igrali Salihović i Bičakčić zbog povreda zarađenih u okviru prošlog kola.

Od ranije je poznata da će Kolašinac odsustvovati još nekoliko mjeseci zbog teške povrede koju je zadobio prije par sedmica.

Dodajmo i to da je naš potencijalni reprezentativac Mario Vrančić odigrao svih 90 minuta u domaćoj pobjedi Paderborna nad Hannoverom rezultatom 2:0.

Salihovićev i Bičakčićev Hoffenheim je drugi na tabeli nakon nepotpunog četvrtog kola sa osam osvojenih bodova, a na čelu tabele je Vrančićev Paderbon sa osam bodova, ali boljom gol razlikom.

(Reprezentacija.ba)