Jučer je održana vanredna sjednica IO N/FS BiH na kojoj je odlučeno da će Safet Sušić ostati selektor našeg nacionalnog tima.

Nakon završetka sjednice prisutnim novinarima obratio se selektor Safet Sušić.

„Došli smo do zaključka da se loše počelo i da nismo smjeli da izgubimo od Kipra. Shvatili smo da ima dosta utakmica pred nama, u igri nam je ostalo 27 bodova i ništa nije izgubljeno. Mislim da nam je dovoljno 17-18 bodova da bi izborili plasman na Europsko prvenstvo“, kazao je Sušić.

Na pitanja o eventualnom bojkotu igrača selektor je poručio:

„Od 22 igrača koja su bila na zadnjem okupljanju, samo Džeko, Ibišević i Salihović nisu počeli kod mene. Tako da nema razloga da me iko bojkotuje. Nije korektno prema tim momcima postaviti pitanje. Ti igrači su otišli zajedno sa mnom na Svjetsko prvenstvo, atmosfera je uvijek bila dobra“.

Također pristune novinare zanimalo je da li je bilo ultimatima od čelnika Fudbalskog saveza BiH.

„Niko nije spomenuo ultimatum. Ne treba pretjerivati, ja sam rekao da će 17-18 bodova biti dovoljno za plasman. Bit će teže nego što smo zamišljali i priželjkivali ali ja sam ubjeđen da ćemo biti među prve dvije ekipe. Nijednog trenutka nije bilo govora o tome da ću biti smijenjen“, rekao je selektor naše reprezentacije.

Safet Sušić dotakao se i Senada Lulića koji je u posljednjoj utakmici Lazija bio kapiten.

„Ja sam bio malo ljut, mislim da svaki igrač mora biti samokritičan. Lulić je igrač koji igra u Laziju i kapiten je. Najozbiljnijije računam na njega ali i očekujem puno više od njega i ostalih koji su igrali protiv Kipra“, riječi su  Papeta.

(Reprezentacija.ba)