Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić jedan je od sedmorice igrača koji su pojačali tim Hoffenheima ovoga ljeta. Bičakčić je stigao iz E. Braunschweiga koji je ispao u 2. ligu Njemačke, a zadatak u Hoffenheimu je da ulije dodatnu dozu sigurnosti u odbrani.

U intervjuu za zvaničnu internet stranicu Bundeslige, bundesliga.de govori o dosadašnjim utiscima u novom klubu, planovima za budućnost…

Nastup na Svjetskom prvenstvu je iza tebe i sada slijede izazovi sa novim klubom. Je li ovo najuzbudljiviji dio dosadašnjeg dijela tvoje karijere?

“Može se okarakterizovati kao vrhunac karijere. Igranje na Mundijalu je veliko iskustvo i prelazak u klub sa odličnom organizacijom je svakako velika stvar. U posljednjem periodu stvari su se odvijale veoma dobro, no moj uspon ne prestaje ovdje. Ovo je tek početak”, kazao je Bičakčić u intervjuu za “Bundesliga.de”.

U Sinsheimu su vas odlično primili. Očekuje se da predvodiš stoperski tandem zajedno sa Niklas Suleom.

“O izboru početne postave će odlučiti trener. Mislim da će on uvijek naći pravo riješenje. Ja ovdje još imam puno toga za naučiti. Popravili smo određene segmente u igri i sada je odbrana više kompaktna. Naravno, postoji razlika u odnosu na igranje za Braunschweig. Ovdje se igra dosta brže, sa više učešća defanzivaca u pokretanju akcija, tako da moram još poraditi na tome. Ali to je lijep zadatak koji mi se nameće”.

Bičakčić je također govorio o treneru Markusu Gisdolu koji ga je trenirao za vrijeme igranja u B timu Stuttgarta. Stari poznanici.

“Moj odnos sa trenerom je na najboljoj razini. Nakon epizode u Stuttgartu vlastiti ciljevi su nas razdvojili, ali evo sada me opet trenira. Dobra je stvar što ga poznajem od ranije.

Ermin je dodao kako će uvijek dati svoj maksimum zalaganja na svakoj utakmici, te da je vrlo optimističan po pitanju nove sezone.

Za kraj razgovora je otkrio informaciju kako će upisati inicijale “EE” na registarskim tablicama svoga auta. Kazao je kako se zapravo radi o početnim slovima njegovog i imena njegove sestre Emele. Kako kaže jako je povezan sa svojom famiilijom koja živi u blizini, te je i ta činjenica bila jedan od razloga odluke prelaska u Hoffenheim.

(Reprezentacija.ba)