Fino se osjećam. Radujem se utakmici. Doći ovdje u Brazil na Svjetsko prvenstvo bio je naš san. Cijeli život samo radili i trenirali da dočekamo ovaj trenutak, rekao je Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči današnje utakmice prvog kola grupe „F“ na Mundijalu koju će BiH odigrati na stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru protiv Argentine, te naglasio:    

„Jedva čekamo da utakmica počne. Meč protiv reprezentacije kakva je Argentina najbolji je način da započnete svoj put na Svjetskom prvenstvu.“.

Jedan od najboljih golmana engleske Premier lige i nezamjenjiva „jedinica“ nacionalnog tima svoje zemlje kaže i kako mu lopta „Brazuka“ odgovara, prenosi iz Rio de Janeira specijalni izvještač Anadolu Agency (AA).

„Nemam problema sa Brazukom. Navikli smo se na nju. Neki golmani imaju problema sa njom, ja ne. Brza je kao i svaka novija lopta“, pojasnio je Begović.

Radujemo se igrati protiv Argentine i Lionela Messija, poručio je Begović.

„U novembru kada smo igrali prijateljsku utakmicu pokazali su da su jaka ekipa i ako Messi ne igra. Ko god igra imaju stalno šanse i kvalitetu. Spremamo se za cijelu ekipu, ne samo za jednog igrača“, istakao je Begović, dodavši:

„U svakom trenutku Argentinci mogu sve živo napraviti na terenu. Moramo biti koncentrisani 100 posto“.

Utakmica sa Argentinom za BiH će biti prva u historiji Mundijala, a počet će danas u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

(Reprezentacija.ba)