Trener Portlanda smatra da naš centar nije prokockao svoju šansu

Nakon Å¡to je prije nekoliko dana trejdovan iz Denver Nuggetsa u Portland Trail Blazerse, bh. reprezentativni centar, Jusuf Nurkić (22), sinoć je imao priliku debitovati za novu momÄad.

Njegov tim je poražen na gostovanju kod Utah Jazza (88:111), a Nurkić je pružio vrlo dobru partiju, zabilježivši 13 poena, sedam skokova, tri ukradene lopte, te po jednu blokadu i asistenciju za 21:18 minuta igre.

Zadovoljan partijom naÅ¡eg centra bio je i trener momÄadi iz Oregona Terry Stotts.

“Pokazao je mnogo toga Å¡to nam može dati. Bio je efikasan, krupan je momak i vidi se da ima osjećaj za Å¡ut. Uradio je ono Å¡to smo mislili da je sposoban. Može biti efikasan u napadu, a isto tako smatram da je dobar dodavaÄ. Vjerujem da će to iskoristiti kada se navikne na naÅ¡e igraÄe”, izjavio je Stotts, dodavÅ¡i kako su se on i njegova momÄad ranije mogli uvjeriti u Nurkićeve kvalitete.

“Odigrao je solidan meÄ, nije prokockao svoju Å¡ansu. Imao je najmanje dvije dobre utakmice protiv nas, tako da smo znali Å¡ta može uraditi. Malo je umoran, a naÅ¡ cilj je da ga dovedemo u bolju formu i povećamo njegove granice. Smatram da je ono Å¡to ste vidjeli veÄeras zapravo igraÄ kojeg smo željeli”, zakljuÄio je trener Portlanda.

(Reprezentacija.ba)