BiH će u subotu od 17,30 sati u Groningenu igrati meč prvog kola grupe D Europskog prvenstva u futsalu protiv Španije, a naši reprezentativci danas su obavili novi trening uoči ovog duela.

Naš reprezentativac Almedin Bundavica za zvaničnu stranicu FS BiH kaže da je su svi igrači motivisani pred historijski nastup.

“Atmosfera je odlična, svi igrači su jako motivisani i željno očekuju susret potiv Španije. Želimo da odigramo dobru utakmicu. Oni su svjetski i evropski prvaci, ali nećemo igrati sa bijelom zastavom”, ističe Bundavica i osvrće se na preostale dvije utakmice sa Gruzijom i Azerbejdžanom:

“Mislim da su tu naše šanse jako velike i da će te dvije utakmice odlučiti o plasmanu 1/4 finale. Nadam se da ćemo pobijediti u obje utakmice. Imamo kvalitet, spoj mladosti i iskustva, nadam se da će BiH i dalje biti učesnik velikih takmičenja.”

Almedin je za kraj kazao da se nada da će opravdati povjerenje selektora i stručnog štaba na predstojećem prvenstvu.

“Ne mogu sakriti emocije. Odigrao sam nekoliko prijateljskih utakmica i dobio poziv selektora i stručnog štaba za EURO. Mislim da je san svakog igrača da dođe na veliko takmičenje. Nadam se da ću opravdati povjerenje selektora i stručnog štaba.”

Španija je veliki favorit protiv BiH. Kladionica MaxBet nudi kvotu 1.07 na pobjedu Španaca. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)