Mirko Herceg je prvu utakmicu BiH protiv Švedske na EHF EURO propustio zbog temperature, dok je u drugom kolu “stisnuo zube” i nastupio protiv Češke.

Herceg je zabio tri gola u porazu od Čeha, a za zvaničnu stanicu Rukometnog saveza biH kaže da je doslovno iz kreveta zaigrao u spomenutoj utakmici.

“Igrom nekih viših sila po dolasku ovdje u Slovačku dobio sam temperaturu. Bila je borba s njom tri dana i doslovno iz kreveta sam igrao ovu utakmicu protiv Češke. Na početku je bilo dosta teško dok nije ‘probilo’. Kasnije je to bolje izgledalo, međutim loše smo krenuli i ja bih rekao loše smo krenuli i loše smo završili utakmicu. Mislim da smo igrali puno bolje nego što pokazuje rezultat. Mislim da je razlika prevelika u odnosu na našu igru koju smo pokazali protiv Češke. Idemo dalje. Imamo još jedan meč i probat ćemo da se pokažemo u najboljem svjetlu”, rekao je Mirko i najavio meč sa Špancima:

“Kada igrate, a nemate šta izgubiti, tada je protivnik najopasniji. Ja bih bio realan i rekao da bi bilo veliko čudo kada bismo iznenadili Španiju, pogotovo u uslovima u kojima se nalazimo jer nemamo nijednog ljevaka u ekipi što predstavlja veliki problem. Danas smo odradili testiranje, nadam se da niko više neće biti pozitivan, ali nikad se ne zna. Čekamo rezultate pa ćemo vidjeti u kojem ćemo sastavu igrati”, izjavio je Mirko Herceg.

Podsjetimo, BiH je nakon dva kola posljednja u grupi E bez bodova i ostala je bez šansi za plasman u narednu fazu.

BiH u ponedjeljak od 18,00 sati u Bratislavi igra posljednji meč na prvenstvu protiv Španije.