Protekli vikend odigrano je 14. kolo Premijer lige BiH, a najviše je profitirao Zrinjski koji je novom pobjedom otišao na pet bodova prednosti drugoplasiranoj Tuzli City.

Rudar Prijedor je u odličnom meču na svom terenu remizirao sa Veležom odigravši 2:2. Rudar je dva puta vodio, golovima Jakupovića i Mandića, a Rođeni su se vraćali preko Ćosića i Hasanovića.

Leotar i Sloboda su u Trebinju podijelili bodove. Domaći su od 11. minute imali igrača više i to su iskoristili u 72. minuti kada je Aćimović pogodio za 1:0. I kada se očekivali da tri boda ostaju na Policama, Ramić u 88. minuti pogađa za veliki bod Slobode.

U derbiju kola Zrinjski je u Mostaru savladao Sarajevo sa 1:0. Plemići su bili bolji rival i majstorijom Bilbije stigli do nova tri boda.

U ovom kolu Željezničar je najviše razočarao svoje navijače. Na gostovanju u Posušju poraženi su 2:0, skoro bez udarca prema golu domaćih. Pobjedu Posušju donijeli su Lučić i Begić.

Široki Brijeg je slavio prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu. U Bijeljini su savladali Radnik sa 2:1. Ćavar i Brekalo su donijeli prednost gostima, a počasni gol za Radnik djelo je Šarića.

U posljednjem susretu 14. kola Tuzla City i Borac su odigrali neriješeno 1:1. Borac je poveo pogotkom Vranješa sa 11 metara, a konačan rezultat postavio Mehidić.

Tabela PL BiH nakon 14. kola:

Lista strijelaca nakon 14. kola:

(Reprezentacija.ba)