Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Još jedan zaraženi Opsajd. Često smo ove godine pričali o pandemiji korona virusa, ali ovaj bh. fudbal – za razliku od situacije kada je prekinuto prvenstvo – ima stvarni problem. Dvanaest igrača Širokog Brijega bilo je ili pozitivno ili sa simptomima, pa su zatražili odgodu utakmice sa Sarajevom. Ona se nije desila, pa se čitava liga našla u specifičnoj situaciji – kakva je procedura koja se mora poštovati i šta očekivati od nastavka prvenstva?

Sam derbi kola nije se isplatilo analizirati, jer Sarajevo je s lakoćom razbilo Širokog. Željo i Velež su imali rutinski rezultat, ali ne i pretjerano rutinske utakmice, Zrinjski je na biro za zapošljavanje preselio Zlatana Nalića, a Mladost napravila još jedan korak u bijegu s dna.

I onda, naravno – Nalić, Musemić, Krstajić, Sušić, Muslin, Baždarević, Čustović, Cviko, Kurta, Murta, nema ko se ne spominje kada je u pitanju izbor selektora. Opsajd, pandemijski.

(Reprezentacija.ba)