Pobjedom nad Širokim od 3:1, Zrinjski je dva kola prije kraja obezbijedio novu titulu prvaka BiH.

Mostarcima je to treća uzastopna titula, a trener Blaž Slišković smatra da je njegova ekipa zasluženo osvojila šampionat naše države.

“Zasluženo smo osvojili prvenstvo, bez obzira što smo imali padova i uspona u sezoni. Kada se pogleda cijelo prvenstvo, mislim da smo najviše pokazali. Želio bih se zahvaliti i čelnicima kluba koji su vjerovali u nas i koji su se profesionalno odnosili prema svom poslu. Također, moram se zahvaliti i svim vjernim navijačima Zrinjskog”, kazao je popularni Baka nakon duela sa Širokim te dodao:

“U prošloj sezoni Željezničar nam je bježao četiri boda i tada smo čekali njihov kiks. Ove sezone bili smo u prednosti i sve se poklopilo. Ipak, ova sezona je imala mnogo više stresa i bila je teža.”

Slišković smatra da je ključna utakmica bila kada je Zrinjski odigrao 3:3 na svom terenu sa Željom.

“Presudan susret je bio protiv Željezničara kada smo se vratili sa 0:3 na 3:3. Da smo izgubili, Željo bi nam bodovono pobjegao i situacija bi bila drugačija. Mislim da je to bila prekretanica. Dobili smo dodatno samopouzdanje, a Željo je psihički pao. Iskoristili smo taj momenat i kad sve sagledamo, taj meč je odlučio prvenstvo”, rekao je Slišković.

(BIH.ba)