Zimski kamp za igrače rođene 2002. godine

Elitni omladinski igrači iz Hercegovine, rođeni 2002. godine već šesti dan treniraju u Mostaru u sklopu zimskog kampa, javlja zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Vođa Projekta razvoja elitnih mladih igrača Darko Ljubojević prenosi utiske iz Mostara:

„Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim tokom kampa. Radimo dva puta dnevno i sve protiče u najboljem redu. Dječaci se maksimalno trude i nemamo nikakvih zamjerki kada je riječ o njiohovom zalaganju i ponašanju. Treneri Draženko Bogdan, Edin Bećar, Vedran Kovačević i Nenad Džidić su ozbiljno pristupili radu na ovom kampu i zaslužuju sve pohvale. Hotel u kojem smo smješteni i tereni na kojim smo radili su takođe veoma dobri. Ljudi iz HŠK Zrsinjski su nam sve vrijeme na raspolaganju, te se i njima zahvaljujemo.“

Ovi dječaci će trenirati do nedjelje, a dan poslije (6. 2. 2016.) u Čitluku će početi kamp i za fudbalere 2003. godište iz Hercegovine i istočne Bosne.

„I za ove dječake smo spremili sličan program. Krećemo sa radom u ponedjeljak kada je na rasporedu jedan trening, a kamp će trajati do 12. februara. Sigurni smo da će dječaci 2003. godište pokazati kvalitet kao i godinu dana stariji igrači sa kojim trenutno radimo“, rekao je Ljubojević.

Osim Darka Ljubojevića i koordinatora za omladinski fudbal NS/FS BiH Murata Jahe, sa mladim igračima u Čitluku će raditi treneri Zoran Erbez, Denis Malešević, Dalibor Kožul i Nenad Džidić, a na spisku se nalazi sljedećih 25 fudbalera:

Bakir Bašić, Bakir Vezić i Kenan Salčin (svi Velež Mostar), Luka Oreč (Posušje), Filip Čuić (Tomislav), Abraham Miloš (Sloga Ljubuški), David Jelić, David Crnjac, Antonio Ljubić i Petar Šteka (Široki Brijeg), Aleksandar Kralj i Miloš Šupić (Leotar), Dejan Popara (Hercegovac), Ivan Vrankić, David Novak, Mateo Kolobara, Sandro Stanić i Anis Sefo (Zrinjski), Leonardo Krndelj (Čapljina), Tarik Hero (Igman Konjic), Marko Dogić (Nevesinje), Marko Šušnjar (Drina Višegrad), Džanin Gosto (Blagaj), Danis Omanović (Lokomotiva Mostar), Dejan Duvnjak (Mladost Rogatica).

(Reprezentacija.ba)