Nastavljaju se nacionalna prvenstva

Proteklih dana na programu su bile utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a u subou i nedjelju (19. i 20. novembar) nastavljaju se nacionalna prvenstva.

Juventus  (trenutno prvoplasirani) našeg Miralema Pjanića će u subotu u okviru 13. kola italijanske Serije A dočekati na svom terenu Pescaru, dok će Edin Džeko sa Romom (trenutno drugoplasirana) u nedjelju gostovati Atalanti, za koju igra Ervin Zukanović.

Pored Pjanića, Džeke i Zukanovića, još će tri aktuelna bh. reprezentativca nastupiti tokom vikenda u Seriji A.

mato-jajalo-reprezentacija-bih-bosna

Palermo našeg Mate Jajala gostuje Bologni, Empoli, za koji nastupa Rade Krunić dočekat će Fiorentinu, a Senad Lulić i njegov Lazio igraju na domaćem terenu protiv Genoe.

Zanimljivo će biti i u njemačkoj Bundesligi, gdje će pet naših Zmajeva na teren narednog vikenda.

Herha našeg Vedada Ibiševića zauzima veoma dobro četvrto mjesto poslije 10 odigranih kola i u subotu će gostovati Augsburgu, a Sead Kolašinac će sa Schalkeom na megdan Wolfsburgu.

trening brisel emir spahić

U nedjelju je na programu duel Hoffenheima (Ermin Bičakčić) i HSV-a (Emir Spahić), dok će Werder (Izet Hajrović) dočekati Eintracht iz Frankfurta.

Prema raspoloživim informacijama od ranije roviti Spahić koji se povrijedio protiv Grčke ipak će biti osposobljen da igra za Hamburg nedjelju.

Također, u belgijskom šampionati nastupit će tri bh. reprezentativca (Tino Sušić – Genk, Edin Cocalić – Mechelen i Danijel Milićević – Gent).

(Reprezentacija.ba)