Obje selekcije su izgubile u prvom kolu kvalifikacija

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Sarajevu igra susret drugog kola grupe 3 kvalifikacija za EP protiv Austrije.

Izabranici Bilala Šumana su u prvom kolu poraženi od Španije u Valladolidu sa 21:30, dok je Austrija senzacionalno poražena od Finske na svom terenu rezultatom 27:31.

Selektor bh. tima Bilal Šuman kazao je na jučerašnjoj press konferenciji da je zadovoljan sa nekim segmentima u duelu sa Španijom, koje namjerava iskoristiti večeras protiv Austrije.

– Imali smo mnogo situacija gdje možemo biti zadovoljni, s odbranom, s igračem manje, kao i u napadu. Nastojat ćemo prenijeti to protiv Austrije. Ovaj izenađujući rezultat Austrije protiv Finske tjera ih da razmišljaju da im je to zadnji voz. Iz te utakmice smo mnogo naučili – rekao je Šuman i dodao:

– Imaju sada jedan problem, prvi golman neće nastupati protiv nas. Došlo je novih igrača, imaju bekove fizički jake, možda ne toliko brze. Mnogo smo brži kao ekipa, oni imaju dva odlična krila. Taj tempo koji mi želimo da nametnemo neće im dozvoliti da igraju 60 minuta, i morat će doći do nekih izmjena. Mi ćemo tražiti slabe karike u njihovoj ekipi. –

Meč BiH – Austrija igra se sa početkom u 20,00 sati u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu.

(Reprezentacija.ba)